Cibuli nakrájíme na proužky a orestujeme na oleji. Jakmile mírně zrůžoví, přidáme lžičku krupicového cukru a necháme zkaramelizovat (je to skoro hned). Přidáme mleté maso překrájené na menší kousky a opečeme dohněda, při opékání rozdělujeme maso vidličkou na menší kousky. Přidáme plechovku bílých fazolí v tomatě, najemno nakrájenou bílou papriku, oloupaná, spařená rajčata nakrájená na menší kousky, chilli papričku nakrájenou nadrobno, malou plechovku sterilované kukuřice, podlijeme troškou vývaru nebo vroucí vody a dusíme. Přidáme zarovnanou lžičku cayenského pepře, zarovnanou lžičku římského kmínu, polévkovou lžíci kečupu a vše společně povaříme, až je zelenina měkká. Podle chuti dochutíme cayenským pepřem. Můžeme přidat česnek, ale já ho do téhle verze nepřidávám, je to vynikajicí takhle... Podáváme s rýží, tortilami nebo pečivem.
Důležité královské město, které má v historii mnoho důležitých
událostí. Loket nad Ohří je město na Sokolovsku, které vás svou krásou
uchvátí. Historie tohoto města sahá až do 12. století, poté se Loket
pomalu stává...
zobrazit článek
Hostinec - penzion Harcovna se nachází v turisticky atraktivní oblasti Moravskoslezských Beskyd, regionu frýdlantsko. Byl vystavěn v obci Nová Ves u silnice z Frýdlantu nad Ostravicí do Malenovic. Hostinec je jeden z nejstarších v celém regionu, jeho bohatá historie sahá až do 18. století, jak o tom svědčí zápis v místní kronice. Geografická...